VMG Apocalypse

 

  A VMG Apocalypse egy 2000-ben készült magyar diákfilm. A Nyolcadik Országos Diák- és Ifjúsági- Filmszemlén (2001) a Filmvilág különdíját, a 2002-es Open Film Festivalon a Legjobb ifjúsági film díját kapta.

  A Városmajori Gimnázium 10. évfordulójára készült vígjáték szarkasztikus kivetítése annak, mit sugároz kultúra címén a kereskedelmi televíziózás. Az amerikai fiatalos akciósorozat- és a misztikus japán beütésű világmegmentő rajzfilmsorozat-vonalon futó cselekmény lágyan ötvöződik az oknyomozó hírműsorok és a mosóporreklámok varázslatos világával.

  A sztori egy átlagos amerikai misztikus akciófilmével vetekszik: A távoli űrből kispolszkin érkezett hű-de-gonosz démonok azzal a feladattal érkeznek Budapestre, hogy a város összes középiskoláját uralmuk alá vonják. Egyetlen iskolával nem bírnak, és ez a Városmajori Gimnázium, ahol a démonoknak szembe kell nézniük az iskolát védelmező elitalakulattal, a Káposzta Kommandóval, akik épp akkor fejezték be a Moszkva téren garázdálkodó hatalmas hatkarú repülő narancs likvidálását. De hogy képes lesz-e a digitális effektekben nem szűkölködő mágikus védelmező alakulat elűzni a hű-de-gonosz démonok ördögi földrajztanár-imitációit? Kiderül a filmből!


Szereplők: Radnóczi András, Balázs Ádám, Balázs Eszter, Murányi Márta, Bihari Kristóf, Horváth Judit, Molnár Botond, Rick Róbert, Hahn András, Grünczeisz Berta, Bérczes Judit, Mérő Vera, Rick Zsófi, Farkas Katalin, Görbe Nóra, Vágó István, Réz András és mások.

Írta és rendezte, valamint digitális effektek és vágás: Dobay Ádám
Fényképezte: Dobay Ádám, Mérő Vera, Pálos Gergely.

Játékidő
: 35 perc   

[Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]