2001- magyar, 5 perc
irfilmmedia

Rendező: Lóránt Demeter
Vágó: Lóránt Demeter
Operatőr: Lóránt Demeter
Producer: Sipos Zoltán
Zene: Varga Domokos András
Szereplők: Podani György (Ördög), Szentesi János (Ördögűző)
Technika: DigitalVideo, 16:9 formátum


Szinopszis: A templomba vagyunk, az ördög beszél, hosszan egy monológot. Csak az arcát látjuk, felülről van megvilágítva. Először csak az arcán van fény, majd lassan a mögötte lévő padsorok is kivilágosodnak (valahol az oltár előtt áll). Kint már közelít a templom felé az ördögűző, kezében egy késben végződő kereszt. Éjszaka van, a kék dominál. A monológ egyre csak hangzik. Néha villámlik, ilyenkor Jézus arcát látjuk a kereszten amint megcsillan rajta az erős fény. Szobrok, képek, fájdalom. Abban a pillanatban ahogy az ördögűző belép a templomba az ördög abbahagyja a beszédet. Az ördögűző előre sétál, megáll a kereszt előtt, keresi az ördögöt. Mögötte van, de már késő, az kinyújtja karját és azokból villámok csapnak elő. Erős fények, ordítás, majd csend. Az ördögűző holtan esik össze a templom kövezetén, az ördög befejezi a monológot.

Lóránt Demeter, a Próféta készítője:
   "Az irfilmmedia következő project-je egy egészestés krimi-thriller. A forgatás valószínűleg [2001] július környékén lesz,
a bemutató pedig novemberben. A próféta azonban már a következő hónapban lenne leforgatva. Az ok pedig az, hogy az irfilmmedia tervezi hasonló stílusú (pszicho-horror) film forgatását 1-2 éven belül, tehát a prófétát (ami akár egy egészestés filmnek a kísérlete is lehet) tekintsük egy próbának. Amint elkészül a film letölthető lesz az irmediaról, mindenki kedvére kritizálhatja, hisz így fejlődhetünk mi is. A film nem lesz hosszabb 3-4percnél, egy templomban fog játszódni, két szereplővel. A történet nemigazán elmés, inkább a fény-árnyék játékra, a színekre, a trükkökre - a hangulat megragadására összpontosítunk. A forgatás nem tartana tovább 1 napnál, az utómunka is csak max. 10 nap. Összesen 8-10 beállításon kell majd utólag számítógépes trükköket alkalmazni."

  


A szinopszis és a film technikai adatai az irfilmmedia hivatalos honlapjáról valók.
(www.irmedia.hu)


[Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]