gyémántpiramisA gyémántpiramis- kalandok egy távoli bolygón
Magyar Televízió - SEFEL Pictures International (magyar - kanadai kooprod.),
1985, színes, sztereó, 72perc
Rendezte: Rajnai András

Történet: Alexander Berta
Zene: Benkő László
Művészeti konzultáns: Ravasz Ákos
Dramaturg:
 Jánosi Antal 
Társproducer: Sefel József

Szereplők: Balogh Erika (Jane), Trokán Péter (Roger), Velenczey István (Professzor), Tordai Teri (Lidia), Szoboszlai Sándor (William), Benedek Gyula (Tony), Körtvélyessy Zsolt (Tony), Pákozdi János (Adam), Sárosi Gábor (Tor), Pogány György (Sebesült), Turóczy Zsuzsa (Technikusnő), Pethes Csaba (Technikus), (Képessy József (számítógéphang)

Külső helyszín: Thorez Külfejtéses Bányaüzem meddőhányója (Visonta)
Tv-bemutató:
1986.06.22. és 1986.09.19.


Extra:
(English fan-sub & Sous titres français)  "Járőrhajó közeledik egy lakatlannak vélt Föld típusú bolygó felé. A legénység fél- hibernált álomban szunnyad. A hajót a légkör alsó rétegében sugártámadás éri. A roncsok közül menekülő túlélőket kíméletlen ellenség veszi űzőbe. Egyetlen kapkodó, se gélykérő üzenetre marad csak idő: ennek következményeként érkeznek a helyszínre a járőrszolgálat legjobbjai. A bolygófelszínen életlen testekre lelnek: egy éltes akadémikus és okos és sszisztensnője hever előttük, valamint egy pimasz és titokzatos lány .. . Hogy miféle fordulatok vezetnek azután nnak vélt az űrhajó kazamatáiból a rejtelmes fénnyel izzó gyémántpiramisig, maradjon csak a televízióadás titka...." -írta Gáspár András a nyolcvanas években a Galaktika c. folyóiratban.

És valóban: 1985 egy nyári délutánján a Magyar Televízió Video Innovációs főosztályának egy apró dolgozószobájában Rajnai András és csapata videotechnikával sci-fi filmet forgatott. A produkció a kanadai SEFER Pictures International filmvállalattal megvalósult kooperáció terméke. A stáb gyakorlatilag a modellépítést, a dekorációt, a számítógépes szimulációt mind-mind "házon belül" oldotta meg, külsősöket alig alkalmaztak.

   

 

A Galaktika 1986/2 (65.szám) alapján
Képek:   
*

   

   

   

   

 

   

   
- Vissza a Rajnai András emlékoldalra! -


[Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]